Està obert a tots els restaurants que tenen aquest plat a la seva carta o menú
L’Associació Gastronòmica i Cultural Vadefoodies, en el marc del Festival de Tendències Gastronòmiques Vadefoodies 2025, organitza el I Concurs de receptes de capipota de Catalunya, amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada.
El concurs vol “difondre i posar en valor la cuina visceral o cuina dels menuts, tan arrelada a Catalunya amb un dels plats més emblemàtics de la gastronomia catalana, com és el capipota”. El concurs està adreçat a establiments de restauració professionals de tot Catalunya, que tinguin el plat de capipota a la seva carta o menú de manera habitual. Els guanyadors de les dues millors receptes s’anunciaran el 7 de juny i rebran 500 i 200 euros respectivament de premi.
“El concurs neix a Igualada gràcies a la tradició i arrelament de la cuina visceral a la ciutat, però la seva vocació és donar veu a tots els restaurants de Catalunya que mantenen viu aquest plat emblemàtic.”, explica Joan Fontanella, coorganitzador del concurs i president de l’Associació Vadefoodies.
El que es vol, segons els impulsors, és “defensar les receptes que formen part de la identitat”. Segons Cinto Llanas, coorganitzador i membre de l’associació, “per sort trobem cada cop més restaurant que incorporen els menuts a la seva carta i d’altres que mai han deixat de fer-ho”.
Tots aquells restaurants que vulguin participar-hi, han d’omplir un formulari abans del dia 20 d’abril. L’organització farà una preselecció i triarà un màxim de 24 finalistes d’entre totes les sol·licituds. La final se celebrarà a Igualada el dissabte 7 de juny, en el marc del Festival Vadefoodies.
El jurat del I concurs de capipota de Catalunya estarà format per Marc Castells, alcalde d’Igualada; Maria Nicolau, cuinera i comunicadora; Jonathan Nuevo, gastrònom especialitzat en esmorzars de forquilla i un quart representant del món gastronòmic a confirmar; qui seran també protagonistes de la programació del festival gastronòmic.
Les dues millors receptes de capipota seran premiades amb un 1r premi de 500 € i amb un 2n premi de 200 €. El jurat es reunirà el 7 de juny a la Rambla d’Igualada, en el marc del Festival Vadefoodies 2025, i aquell mateix dia es donaran a conèixer els guardonats.
ACN